Фестивал Покретница од 23. до  31. августа у СКЦНС Фабрика

НОВИ САД: Фестивал савременог плеса и перформанса Покретница одржава се од 23. до 31. августа у СКЦНС Фабрици, у организацији удружења Практикабл - платформе за савремену уметност и културу. Ово, шесто издање фестивала, организовано је у сарадњи са Студентским културним центром Нови Сад.
f
Фото: Promo

Покретницу ће отворити “Појмовник Одузимања времена” Дуње Црњански и Фросине Димовске, у уторак 23. августа у 20 часова у СКЦНС Фабрици. После онлајн извођења на Танзтаге фестивалу у Берлину и делегираног извођења на Ум(ј)етности предавања у Келну током 2021, “Појмовник” ће имати своје прво представљање уживо у Новом Саду.

На фестивалу се крећемо, разговарамо, плешемо, подржавамо, делимо праксе и знања и налазимо нове начине и просторе да истрајавамо у нашој локалној заједници. После две године, које памтимо по престанку јавних извођења и највише времена проведеног онлајн, желеле смо да гледамо уживо и публици прикажемо радове других уметника, наших сарадника и колега из Београда и Загреба, са којима смо се упознале и повезале на претходним издањима Покретнице. Видећемо перформансе и представе настале у периоду пандемије, који критички промишљају окружење, свакодневицу и уметничке праксе уметника, а окупљају их теме блискости, рањивости, заједништва, остваривања контакта или отуђења, кажу из удружења Практикабл.

Покретницу су подржали Министарство културе и информисања Републике Србије и Управа за културу града Новог Сада. Улаз на све програме је бесплатан, а пријаве су обавезне попуњавањем формулара на следећем линку: https://forms.gle/1z2TukiQ5Q9wN4Wn9

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести