Глумац Мики Манојловић на челу жирија Стеријиног позорја

НОВИ САД: Беседом Мирјане Гардиновачки, првакиње Српског народног позоришта у пензији и добитнице две Стеријине награде, биће отворено предстојеће 62. Стеријино позорје, које ће бити одржано од 26. маја до 3.јуна, саопштено је на конференцији за новинаре, на којој је и представљен жири овогодишњег Позорја, као и пратећи програми.
PozorjePress-BLU_003
Фото: Дневник/Б. Лучић

Глумац Предраг Мики Манојловић председаваће жиријем 62. Стеријиног позорја, најавио је директор Стеријиног позорја Мики Радоњић, и уз њега представио остале чланове: Емину Елор, глумицу Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз, Исидору Жебељан, композиторку, и редитеље Никиту Миливојевића и Александра Поповског.

Поменути жири ће одлучивати о Стеријиним наградама, у конкуренцији девет представа, рађених по домаћем тексту. Поред ове, постоји и вантакмичарска међународна селекција “Кругови”, у оквиру које ћемо гледати пет представа. Уз још две представе за затварање и отварање, током овогодишњег фестивала гледаћемо 16 представа у поменутим селекцијама.

Thumbnail

У жирију Удружења позоришних критичара и театролога Србије, који ће доделити награду Округлог стола критике, како је најављено, биће позоришни критичари Александра Гловацки и Слободан Савић, и театролошкиња Марина Миливојевић Мађарев.

Биће додељена и награда публике Стеријиног позорја за најбољу представу, а ове године добитнике очекују и бијенална Стеријина награда за позоришну критику “Миодраг Кујунyић” и тријенална Стеријина награда за театрологију “Јован Христић”.

Водитељи Округлог стола критике биће позоришни критичар нашег листа Игор Бурић и Ана Тасић, позоришна критичарка “Политике”, како је подсетио Мики Радоњић, обоје добитници Стеријиних награда за свој рад.

На Позорју младих ће учествовати девет академија с десет представа.

Н.П-ј.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести