Глумачка чаролија и у спортској дворани

Снажним, дугим аплаузом и повицима “браво” испраћени су новосадски глумци прексиноћ у Осијеку, након извођења мјузикла “Виолиниста на крову”, с којим су Српско народно позориште и Новосадско позориште / Ујвидеки синхаз учествовали на Осјечком љету културе.
Aron Balaž i Igor Pavlović u „Violinisti na krovu” Foto: Dnevnik.rs
Фото: Арон Балаж и Игор Павловић у „Виолинисти на крову” Фото: Дневник.рс

Представа је изведена у спортској дворани Градски врт и, упркос бојазни да простор можда неће донети чаролију, она се ипак догодила, на задовољство публике, која је, захваљујући одличном озвучењу, могла до детаља све да слуша, гледа и помно прати. Чини се да заиста и јесте више него задовољно било око 400 гледалаца, најразличитијих генерација, јер су имали у чему да уживају, будући да су се новосадски глумци заиста показали у најбољем светлу. Цео глумачки ансамбл ове представе, на челу са Ароном Балажом као млекаџијом Тејвјеом, на крају је за то и награђен аплаузима. Такође и музичари клезмер бенда који су уживо изводили музику, предвођени Давидом Клемом, као и чланови балетског ансамбла СНП-а, који учествују у овом сценском спектаклу.  

Ова представа, рађена у копродукцији Српског народног позоришта и Новосадског позоришта, први пут је глумце ова два театра сјединила на сцени, и захваљујући њима добила нови квалитет. Иако је славни мјузикл Yозефа Стејна и Yерија Бока увек радо гледан, ова представа два новосадска позоришта, у режији Атиле Береша, госта из Мађарске, коме је овај жанр више него добро знан, нуди много више од очекивања. Пуна је емоција, које је и публика у Осијеку осетила, саосећала са патњом и тешком судбином ликова, и смејала се њиховим шалама.

За све то заслуге иду и глумцима, већ помињаном троструком добитнику Стеријине награде Арону Балажу, Гордани Јошић Гајин, Игору Павловићу, Миловану Филиповићу, Аготи Ференц, Емини Елор, Јовани Балашевић, Небојши Савићу, Гордани Ђурђевић Димић, Силвији Крижан, Александри Плескоњић, Атили Мађару, Милораду Капору, Иштвану Керешију, Даниелу Хусти, Золтану Ширмеру и другим глумцима и члановима балетског ансамбла СНП-а.

Осјечани су се показали као добри домаћини на овој манифестацији која је тек почела и траје до 13. јула на разним локацијама у граду, а испуњена  је разним програмима, међу којима су позоришне представе готово свакодневне.

Н. Пејчић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести