Гран при и три награде за ЈДП у Мостару: Најбољи глумац Борис Исаковић

Представа “Зашто је полудео господин Р?” Рајнера Вернера Фасбиндера и Михаела Фенглера у режији Бобе Јелчића освојила је четири награде на 16. Међународном фестивал комедије „Мостарска лиска”.
boris isakovic
Фото: Борис Исаковић, фото: Дневник (Б. Лучић)

Стручни жири, у коме су били глумац и професор на Академији сценских уметности Сенад Баших (председник), редитељ и декан Академије сценских уметности у Сарајеву Пјер Жалица и глумац Ерол Кадић, Гран при фестивал за најбољу представу у целини доделио је остварењу Југословенског драмског позоришта уз образложење да је награда припала комедији која је настала на готово трагичком проседеу, која у јединству изврсне режије и маестралне глумачке игре производи тетатарски доживљај за памћење.

Плакету “Ахмет Обрадовић” за најбољу режију добио је Бобо Јелчић за “прецизан, децентан редитељски поступак који стилски доследно, у пажљиво вођеном темпо-ритму, све елементе сценског изражавања ставља у функцију уметничке идеје, при томе не одузимајући простор за раскошне глумчке креације”.

Награда за најбољег глумца припала је Борису Исаковићу који, по мишљењу жирија, неочекивано духовитим приступом, мисаоно-емотивним богатством глумачке игре решава и оно што се чини немогућим.

Једногласан у одлуци да своју награду додели представи “Зашто је полудео господин Р?” био је и жири медија који наводи да награду овој представи додељује због уметнички необичне, театарски снажне и узбудљиве приче, реализоване редитељском маштовитошћу, талентом и креативношћу и сјајном глумачком игром.

Представа “Зашто је полудео господин Р?” изведена је на Фестивалу „Мостарска лиска” 20. априла пред препуном салом Народног позоришта у Мостару а ансамбл је после представе награђен дугим аплаузом.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести