Илић: Повлачимо снимак из представе "Крваве свадбе"

БЕОГРАД: Виша саветница председнице Владе за креативне индустрије и туризам, Ана Илић, рекла је данас да се у промотивном споту националне платформе Србија ствара неће користити видео материјал и снимак из представе "Крваве свадбе" покојног редитеља Игора Вука Торбице док се питање око овог снимка не реши.
igor vuk torbica
Фото: Youtube Printscreen

Глумица Хана Селимовић реаговала је раније данас на свом Фејсбук профилу поводом промотивног спота објављеног на сајту Владе Србије, а који садржи део представе "Крваве свадбе" недавно преминулог редитеља, њеног дугогодишњег емотивног партнера.

Ана Илић казала је за Танјуг да је споменути део видео материјала за спот настао 2018. године, током одржавања манифестације "Калеидоскоп културе" у Новом Саду и да је организатор платформе "Калеидоскоп културе" видео материјал уступио платформи.

Селимовић је на својој Фејсбук страници написала да се ради о "срамној злоупотреби у политичке сврхе” дела човека који је за живота био против институције "Креативних индустрија" и у отвореном сукобу с неким од њених чланова.

Сцена из представе "Крваве свадбе" траје три секунде у промотивном споту који је први пут емитован пре две године.

"Део видео материјала који је коришћен приликом израде поменутог промотивног и некомерцијалног видео спота настао је током одржавања културне манифестације "Калеидоскоп културе" у Новом Саду 2018. године, организован у склопу припрема Новог Сада за преузимање титуле Европске престонице културе 2021. године, као најзначајније титуле у области културе Европске уније. Поменути видео материјал, као и снимке разних других културних догађаја одржаних у склопу манифестације, уступио нам је сам организатор платформе "Калеидоскоп културе" - Фондација "Нови САД 2021 - Европска престоница културе". Међутим, управо из поштовања према делу редитеља Игора Вука Торбице, поменути видео материјал и снимак нећемо користити све док се ово питање у потпуности не реши", казала је Илић за Танјуг.

Редитељ Игор Вук Торбица преминуо је 17. јуна у Ровињу.

Националну платформу Србија ствара основао је тим и Савет за кретавине индустрије председнице Владе Србије Ана Брнабић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести