Изложба Изабеле Машић у Галерији СУЛУВ

У Галерији Савеза удружења ликовних уметника Војводине у среду у 20 часова биће отворена изложба слика Инфитиалис Изабеле Машић.
suluv
Фото: Youtube Printscreen

Како објашњава ауторка, реч Инфитиалис је латинског порекла и значи негатив, одбијање и неприхватање. На том фону лепоту живота чини испреплетаност емоција, позитивних и негативних. Човек заслепљен нечим негативним понекад не види добро у некој ситуацији, не види стварност каква јесте, одбија је и не жели да прихвати непријатност. Међутим, њено постојање није бесмислено, емоције ове врсте не требају да се третирају као нешто лоше, него да се прихвате и цене, јер без њих оно добро не би имало смисла. Радови представљају међусобно присуство ове две крајности и тежњу ка прихватању њиховог симултаног постојања.

Изабела Машић (1994) је завршила основне академске студије на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Босиљке Зиројевић Лечић, смер сликарство. Тренутно је апсолвент на мастер студијама на истом факултету под менторством проф. Горана Деспотовског. Од 2014. године је активно излагала на бројним групним изложбама и имала је седам самосталних изложби. Добитница је награде Палета младих у Врбасу, а била је и део резиденцијалног програма Летње академије ликовних уметности у Салцбургу. Чланица је СУЛУВ-а од 2018. Учествовала је на пројектима интернационалне сарадње уско везаним за културу и уметност као сто су Stop City 240 hours (Србија - Француска), Intercultural Icebreakers – култура без граница (Србија - Косово), Magic Carpets Occupazioni, ил диалого перенне – Дијалози у покрету (Србија - Италија).

Изложба ће трајати до 5. јула 2019.    

М. С.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести