Караџић: "Спортско срце" је на моменте урнебесна комедија

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала "Танјуг рефлектор" био је глумац Милутин Мима Караџић, који је говорио о представи "Спортско срце", о раду Звездара театра, као и серијама "Беса" и "Калкански кругови".
m
Фото: Tanjug

Караџић однедавно у Звездара театру игра у представи "Спортско срце", по тексту Ђорђа Милосављевића и режији Милана Караџића, за коју каже да је "на моменте урнебесна комедија, а на моменте врло сетна".

Има смеха, али има и сузица да се пусти, рекао је Караџић.

Као чест посетилац представа других позоришних кућа у Београду, Караџић је рекао да, између осталог, врло поштује репертоар Југословенског драмског позоришта или бум који је својим доласком направио управник Југ Радивојевић у Београдском драмском позоришту, али да је Звездара театар "нешто сасвим другачије".

Играм само у Звездари и мислим да ће тако и остати. Звездара театар гаји домаће писце. (Управник) Душко Ковачевић привлачи те писце, он је сакупљач свега тога. Сјајно је да то позориште постоји, док год је Душко на челу дај Боже да то траје, рекао је Караџић.

Према његовом мишљењу, "позориште не диже револуције" већ је његова улога да "прича јако добре, лепе приче, које могу да те дирну, запитају, одвуку у свет маште".

Вероватно се неке моје колеге не би сложиле са мном. Звездара ради те ствари и зато поздрављам Душка. Звездара је стварно позориште које прича јако добре приче, истакао је Караџић.

Од серија Караџић је последњу снимао "Бесу", чија се друга сезона тренутно приказује, и истиче да "завређује сваку пажњу гледаоца".

Има сјајне глумце Албанце. Не само Албанце, али су мени били велико изненађење. Нема серије, филма и представе без добре приче. ''Беса'' је добра прича, јунаци су добро осмишљени, добро је вођена серија, рађена врло скупо. Драго ми је што сам учествао у пројекту, рекао је глумац.

Караџић је подсетио да завређује пажњу и недавно приказивана серија "Калкански кругови", сценаристе Милосављевића и режисера Караџића, где је играо уз колеге који су оствариле "неколико маестралних улога".

Према његовим речима, серија има сјајне младе глумаце, уз искусне колеге Војина Ћетковића, Жарка Лаушевића, Наташу Нинковић, Нину Јанковић и друге.

Серије су сад почеле да се снимају јако много. Има их доста. Нису све у тој трци победиле, није ни могуће. Међутим, има серија које су направљене добро. Али мени је драго кад наиђем на људе који и дан данас гледају ''Будву на пјену од мора'' или ''Мјештовити брак''. То су серије које смо радили са великом љубављу и дан данас трају, оценио је Караџић.

Док је летос боравио у Словенији и Хрватској Караџић је приметио да се "Будва на пјену од мора" тамо "масовно гледа".

Мислим да се (серија) гледала свуда осим у Будви. Они наравно не воле да се нешто прича о њиховом граду, али то је већ питање менталитета. Јако волим кад се неке серије које су раније урађене такмиче у гледаности с данашњим серијама, рекао је Караџић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести