"Мали ми је овај гроб" на Хартефактовом Јутјуб каналу

БЕОГРАД: У оквиру новог програма, Хартроспектива, сваког петка од 21 час, на Хартефактовом Јутјуб каналу, приказани су најзанимљивији комади настали у оквиру ове продукције, а овог петка, 29. маја , на захтев публике, поново ће бити приказана представа "Мали ми је овај гроб", најавили су из Хартефакта.
pozoriste, predstava, zavesa pixabay
Фото: pixabay.com

Настала према тексту Биљане Србљановић, у режији Дина Мустафића, представа "Мали ми је овај гроб" бави се сећањем на Први светски рат, са ужим фокусом на сарајевски атентат.

Сместивши га у модерни контекст, комад се бави трауматичним историјским искуствима и могућностима да се превазиђу дотрајали и фарсични националистички наративи.

Узвеши Гаврила Принципа за јунака драме, ауторка покушава да покаже различите облике и разлоге за револуцију, правећи историјски скок од периода пред Први светски рат, до данашњег тренутка показујући на које начин су кроз историју жртвовани сви они коју се борили за напредак на овим просторима.

У представи играју: Милан Марић, Светозар Цветковић, Ермин Браво, Марко Јанкетић и Амила Терзимехић.

У оквиру Хартроспективе до сада су емитоване следеће представе: “Хипермнезија”, р. Селма Спахић, "Изоапчени" р. Андреј Носов, "Радници умиру певајући" р. Анђелка Никоилћ, "Остаци" р. Андреј Носов, "Мали ми је овај гроб" р. Дино Мустафић, "Хинкеман: шта мора нек буде" р. Андреј Носо ви "Авети" р. Андреј Носов.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести