Манифестација “Ноћ позоришта” од сутра онлајн

БЕОГРАД: Због епидемиолошке ситуације ове године манифестација "Ноћ позоришта" из Београда неће свечано обележити јубилеј од 10 година постојања у Србији, али на иницијативу установа и организација културе, овај викенд сутра и у недељусмотра ће се реализовати онлајн путем видео преноса, под називом „Између IX и X чина“, јавили су организатори.
Сирота Милева из Босне у нашој цивилизацији године 1878.
Фото: И. Прерадовић/ НП Суботица промо

Један део програма је могуће гледати на Фацебоок сраници Ноћ позоришта, док ће други део бити посвећен хуманитарној акцији и подршци малој девојчици Мињи Матић, којој је остало да се сакупи око 600.000 долара за лечење спиналне мишићне атрофије (фондација “Буди хуман”).

Са њеном породицом организовано је мало позориште у затвореној Фацебоок групи „Позориштанце за МИЊУ“, где је улазница једна смс порука.

Учешће у овогодишњем програму је узело више од 30 установа културе, међу којима су: Музеј позоришне уметности Србије, Народно позориште Ниш, Шабачко позориште, Атеље 212, Луткарско позориште Ниш, Културни центар Крушевац, Културни центар Бачка Паланка, Пан театар, Вождовачки центар Шумице, Дом култире Пријепоље, Културни центар Лесковац, Културни центар Крагујевац, Дом културе Врбас, и други.

Цео програм са листом установа културе, учесника, ће до суботе пре подне бити истанкут на интернет страници www.ТхеатреБоок.рс и на званичним страницама Ноћи позоришта на друштвеним мрежама.

Управа фестивала позива јавност да се бар један СМС намени девојчици Мињи слањем поруке: 845 на 3030.

У установама културе и на друштвеним мрежама програм„Између IX и X чина“ одржаваће се од сутра пројекција позоришних представа, а тиме се прикључила и београдска општина Вождовац.

Централни програм у престоници биће одржан у СЦ „Шумице“ на Вождовцу, где ће преко YоуТубе канала ове општине публика моћи да погледа пет представа.

Програм почиње чудесном бајком „Лепотица и звер“ у извођењу Машиног позоришта, а за најмлађу публику и у недељу биће изведена представа „Витамини“ аутора Цветина Аничића.

И ове године љубитељи поезије гледаће сценски игроказ „Највеће љубави“ Ненада Утјешиновића (сутра од 17 сати), док у недељу у истом термину Светлана Сретеновић ће извести монодраму „Писмо непознате жене“.

Младе глумце Николу Угриновића и Анђелу Рађић аудиторијум ће пратити у комедији Студија Бис „Кад неко зазвони“ у режији Божидара Ђуровића.

Ноћ позоришта на Вождовцу организују Танграм центар и Вождовачи центар Шумице у сарадњи са Фондацијом „Ноћ позоришта“ и уз подршку београдске општине Вождовац.

Обележавањем манифестације Ноћи позоришта у Србији, у овом облику дирекција жели и да поручи грађанима и љубитељима културе да су ту и да заједно са њима чекају боље дане, нову нормалост, а најважније је да све то дочекају пре свега здрави.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести