Миона Марковић: Улога Раде у "Теразијама..." остварење сна

БЕОГРАД: Глумица Миона Марковић каже да јој је улога Раде у мјузиклу "Цигани лете у небо" у Позоришту на Теразијама остварила снове из детињства.
m
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Марковић је у улози фаталне Раде заменила Милену Васић, а како каже за "Танјуг Рефлектор", са 13 година је први пут гледала мјузикл "Цигани лете у небо".

Почела сам да певам из те представе и маштала како би једног дана било фантастично да играм Раду. Касније сам кренула у средњу школу и онда смо организовано опет гледали ту представу. Казала сам тад другарици ''Једног дана ћу бити Рада'' и ево ме на сцени Позоришта на Теразијама, рекла је Марковић.

Популарна глумица наглашава да није лако дошла до своје улоге из снова.

Отворили су кастинг за улогу раде када сам имала 23 године. Милена Васић је у том моменту играла Раду 16 година и замолила је да је замене. Прошла сам захтеван кастинг и испоставило се да је Рада моја улога, рекла је Марковић.

Како истиче, увек је завидела Ради због њене слободе.

Волим њен дух и те њене песме су ме увек ''радиле''. Интуитивно сам ушла у улогу...На осећај. Тек после премијере сам сазнала свашта. Између осталог да је Рада заправо невина. Мислила сам да је она потпуно слободна у том смислу, јер је сви мушкарци воле, али ипак, то је 19. век и она је толико пожељна јер се никоме није дала, рекла је Марковић.

Њен партнер на сцени у представи "Цигани лете у небо" је Никола Шурбановић који је заменио Ивана Босиљчића у улози Зобара.

Марковић напомиње да је Шурбановић диван млади глумац.

Одлично пева и верујем да ћемо бити све бољи на сцени како време буде одмицало. Пришао нам је један човек након нашег премијерног извођења представе и казао нам да смо вратили енергију ''Циганима...'' из 2010. године. Испоставило се да је тај човек гледао представу 30 пута, истакла је Марковић.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести