Младеновићу награда „Борис Ковач”

Као редак град са два позоришна фестивала, Шабац је у недељу добио признање од директора Стеријиног позорја Мирослава Микија Радоњића, који је отворио 13. ревију позоришних представа. Подсетимо, поред овог фестивал, Шабачко позориште има и „Позоришно пролеће“.
Kokanu Mladenoviću nagradu uručio upravnik ŠP Zoran Karajić   Foto: Šabačko pozorište
Фото: Кокану Младеновићу награду уручио управник ШП Зоран Карајић   Фото: Шабачко позориште

Почетак 13. ревије позоришних представа у Шапцу, означава и почетак сезоне. Управник Шабачког позоришта Зоран Карајић је подсетио на то да је реч о 74. континуираној сезони овог театра од Другог светског рата. Прошле сезоне, Шабачко позориште извело је седам премијера, од којих је позвана да Ревију позоришних представа отвори „Рубиште“ Нинослава Ђорђевића, у режији Кокана Младеновића. За режију представе „Рубиште“, Кокан Младеновић је добио годишњу награду „Борис Ковач“ Шабачког позоришта за уметнички допринос и постигнуће.

„На почетку каријере награде су најважније“,  рекао је Младеновић, додајући „да касније оне дођу или не дођу, праведно или неправедно.

За Младеновића, којем је признање у Шапцу одато и за ангажован рад на динамизовању атмосфере у раду глумачког ансамбла, награда „Борис Ковач“ је, како је рекао, „права награда” – јер долази из позоришне заједнице, окружења у којем ради.“

Одлуком управе Шабачког позоришта, на отварању Ревије позоришних представа, у недељу, додељена је и специјална награда „Борис Ковач“, која носи име великог шабачког глумца и педагога, његовом последњем ђаку Боривоју Божанићу, од скоро у пензији. Иначе, до краја Ревије позоришних представа у Шапцу, публика ће имати прилике да види још осам представа, од којих је једна и премијерна изведба Шабачког позоришта. Ради се о представи „Мата Хари“ Иде Јовић, у режији Снежане Удицки, која је на програму 6. октобра.     

И. Бурић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести