Монодрама Изабеле Роселини 21. маја у ЈДП-у

БЕОГРАД: Глумица Изабела Роселини извешће 21. маја у Југословенском драмском позоришту своју монодраму “Дарвинов осмех”, на позив Београдског фестивала игре, саопштили су организатори.
i
Фото: Youtube Printscreen

Представа се изводи на енглеском језику са титлом на српски, а представља својеврсну лекцију о еволуцији и глуми.

Роселини истражује како је емпатија, која је уједно темељ глуме, неопходна за проучавање понашања животиња, наведено је у саопштењу.

"Дарвинов осмех" нуди помирење између два света која су често на супротним крајевима - између уметности и науке, наводе оргањизатори и додају да је читајући књигу Чарлса Дарвина "Изражавање емоција код човека и животиња" Роселини открила да се континуитет људских и животињских односа може откривати и кроз изражавање емоција.

Италијанско-америчка глумица, позната по филмовима као што су "Плави сомот" и "Смрт јој лепо стоји", користећи релативно једноставна позоришна средства и свој препознатљиви оптимизам, сцену претвара у фарму, постављајући нека од најважнијих питања очувања животињских врсти и планете.

Реализацију гостовања Роселини, ћерке чувене глумице Ингрид Бергман и редитеља Роберта Роселинија, подржали су Министарство културе Србије, Италијански институт за културу и други, а део прихода биће усмерен на подршку Удружењу Бета из Зајечара које се бави лечењем и збрињавањем напуштених паса и мачака.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести