Народно позориште Сомбор поставља сцену на отвореном

Након 13 недеља приказивања представа онлајн, Народно позориште Сомбор ових дана поставља сцену ван куће, како би изашло у сусрет својој публици.
Narodno pozorište Sombor postavlja scenu na otvorenom prostoru  Foto: privatna arhiva
Фото: Народно позориште Сомбор поставља сцену на отвореном простору  Фото: приватна архива

Уз договор с надлежнима и придржавање мера које ће тада бити актуелне, од 27. јуна представе Народног позоришта Сомбор ће моћи да се гледају у дворишту зграде, на простору где се управо поставља летња сцена и гледалиште.

Репертоар за лето биће сачињен од седам актуелних представа Народног позоришта Сомбор међу којима су “Кад би Сомбор био Холивуд” Кокана Младеновића, “Самоубица” Николаја Ердмана, у режији Милана Нешковића, “Тенор на зајам” Кена Лудвига, у режији Оље Ђорђевић, “Дует за солисту” Тома Кемпинског, у режији Наташе Радуловић, “Ово није државни посао” Данице Грубачки, “Кисеоник” Ивана Вирипаева, у режији Миље Мазарак, “Папа Јована” Лее Јевтић. Ово су представе које се иначе играју на великој и на сцени Студија 99, а сомборска публика ће сада моћи да их види и на отвореном, док се не стекну услови за окупљања у затвореном простору.

Представе ће бити извођене сваке среде и суботе у нешто каснијим вечерњим сатима од уобичајених. Народно позориште Сомбор благовремено ће објавити детаље о продаји улазница као и прецизан јунско-јулски репертоар.

Из Сомбора подсећају да је увођење ванредног стања прекинуло рад на представи “Председнице” Вернера Шваба, у режији Јане Маричић, те да ће то бити прва премијера по повратку у нормалан режим рада. Планирано је да представа “Председнице” премијерно буде изведене у предвечерје или баш на отварању 28. позоришни маратона, традиционалне манифестације којом је Народно позориште Сомбор у јуну затварало сезону. Овај пут све су прилике да ће је њоме отворити, надају се, почетком септембра.

И. Бурић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести