Одржана премијера представе "Широка земља" на сцени ЈДП-а

БЕОГРАД: Представа "Широка земља" Артура Шницлера у режији Марка Манојловића премијерно је изведена вечерас на Сцени "Љуба Тадић" Југословенског драмског позоришта.
pozoriste, predstava, zavesa pixabay
Фото: pixabay.com

Шницлерова трагикомедија "Широка земља", објављена је 1911. године у Берлину, а исте године је први пут изведена у Фолкстеатру у Бечу.

Основна тема комада је криза брака кроз суптилну студију о друштвеном моралу и (не)верности.

Први пут радим Шницлера и верујем да је писац који ће тек бити ''реоткривен''. Говори о људима који не могу да се оријентишу и усмере живот у неком правцу, пронађу неки свој пут, казао је најављујући премијеру представе редитељ Марко Манојловић.

Комад говори о томе како изгледа декаденција уочи Првог светског рата, слична ситуацији пред којом се данас поново налазимо - егоизам и усмереност на саме себе и своје потребе, довешће до смака света...

Сценографију потписује Бранко Хојник, костимографију Лана Цвијановић и Марија Марковић Милојев, а композитор је Владимир Пејковић.

"Широку земљу" су вечерас на у Југословенском драмском позоришту оживели Војин Цхетковић, Марија Вицковић, Светлана Бојковић, Ирфан Менсур, Петар Бенчина, Милица Михајловић, Милена Васић, Срђан Тимаров, Тамара Шустић и Алексеј Бјелогрлић, који је први пут играо на сцени театра чији је постао стални члан.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести