Потрепштине за свратишта уместо улазнице за позориште

У оквиру програма “Позориште за све”, планирано је пет извођења представе “Док чекамо Годоа” у Новом Саду и околини, од којих је прво у понедељак од 20 часова у ОШ “Ђура Даничић” у Каћу.
d
Фото: pixabay.com

Наредно је заказано за 19. октобар од 19 часова у Дому културе у Иригу.  За  25. октобар у 19 сати планирана је представа у Центру за културу у Беочину, а новосадска публика имаће прилику да је погледа 9. новембра од 19 часова у Културном центру Нови Сад. Мини турнеја завршава се 15. новембра наступом од 19 часова у Културном центру “Младост” у Футогу.

Улазнице се неће наплаћивати, односно публика треба да донесе конзервирану храну, одећу и школски прибор, а све прикупљене потрепштине ће бити прослеђене Свратишту за децу и младе, као и Свратишту за бескућнике

Представу “Док чекамо Годоа” режирао је, по мотивима дела Семјуела Бекета, Вукашин Ранђеловић, који је и један од глумаца, а осим њега наступају и Пеђа Марјановић, Аљоша Ђидић и Милош Лазић. Реализацију програма “Позориште за све” помогла је Градска управа за културу.

О турнеји ће бити снимљен документарни филм, а интересантно је да ће екипа костимираних глумаца пре извођења најављивати представу шетајући главним улицама места у којима ће наступати. На тај начин млади уметници покушаће да остваре непосреднији однос с публиком.

Представа је извођна на даскама Српског народног позоришта, као и на неколико фестивала у земљи, а на јесењем позоришном Кустендорфу освојила је „Златни лист”.

Ј. В.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести