Позориште младих на мини турнеји у региону

НОВИ САД: Након гостовања у Француској с представом “На вуковом трагу”, која је учествовала на Фестивалу европских позоришта за младе у Шалону, а одмах потом и две премијере (“Кет Клоу” и “Крзнена Венера”), Позориште младих сада одлази на мини турнеју, која ће обухватити две државе и три града у нашем региону.
n
Фото: Iz predstave "Na vukovom tragu"

Најпре ће 9. новембра гостовати на Ревији луткарских казалишта у Ријеци, где ће бити изведена једна од најбољих представа овог театра “На вуковом трагу”, у режији Јакуба Максимова, раме уз раме са најуспешнијим луткарским продукцијама хрватских, регионалних и светских позоришта.

Поред изврсне глуме, прецизне режије, упечатљиве ликовности, представу “На вуковом трагу” краси и одлична музика, а управо је употреба музике у луткарској представи један од фокуса овогодишње ријечке Ревије, подсећа директорица Градског казалишта лутака Ријека Магдалена Лупи Алвир, које организује овај фестивал.

Лупи Алвир најављује да ће публика имати прилику да види разноврстан избор лутака, од раскошне бунраку принцезе, до обичне врећице, бубња и микрофона, пегле и даске за пеглање које ће у представама имати важну улогу. Све то, сматра  директорица Градског казалишта, показује колико је луткарство маштовито и колико може бити инспиративно у свом извођачком изразу.

Најављено је и да ће публика, након две пандемијске године, поново моћи да оцењује представе, што ће омогућити да најбоље оцењеној представи ове године поново додели награду публике “Домино”.

- Након Ријеке, Позориште младих одлази у Птуј, али са другом представом. Наиме, у тамошњем Местном гледалишћу извешће 11. новембра своју вишенаграђивану представу “Девојчица са шибицама”, коју је режирала Соња Петровић. Ову представу, која је добила награде на Међународном фестивалу позоришта за децу у Суботици, на Фестивалу професионалних позоришта у Зрењанину, и прошлог лета у Котору на Фестивалу позоришта за ђецу, дан касније, 12. новембра, видеће и публика у Цељу – најављују у Позоришту младих.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести