Представа о Милени Павловић Барили у Културном центру Новог Сада

Представа „Барили, последња ноћ“ биће изведена у петак у 19 часова у великој сали Културног центра Новог Сада.
pozoriste, predstava, zavesa pixabay
Фото: pixabay.com

Ова монодрама, у извођењу Јелене Срећков, рађена је по тексту проф. Мирослава Беловића „Балада о Милени Павловић Барили“, који је послужио као „утврђење и инспирација за настанак Милениних сновиђења, поезије, мистерије те последње ноћи.“

- Као и њено сликарство, песништво и живот Милене Павловић Барили био је несвакидашњи и богат, испуњен тајнама. Њена последња ноћ обавијена је такође великом тајном. После узбудљивог и успешног дана и вечери проведене на плесном подијуму са својим мужем и пријатељима, осетила је страсну жељу за животом. Ујутру се није пробудила. Ова монодрама кроз њену последњу ноћ оживљава све путеве које је Милена прошла и њене недосањане снове - најављују у Културном центру Новог Сада.

„Ледени дах смрти сурово је прекинуо снове њене елегичне душе.“ Управо о том даху прича ова монодрама.

- Професор Беловић био је већ болестан кад сам отишла да га посетим. Пружио ми је овај текст „Балада о Милени Павловић Барили“ и рекао: „Ово сте ви…“. Није ми одмах било јасно зашто ја, јер физички немам сличности са нашом познатом сликарком. А онда сам прочитала текст и све ми се разјаснило. Професор Беловић је од свих монодрама које је написао за своју Мају (а било их је тридесетак) одабрао баш ову, да мени постави као задатак и изазов.

Много година је прошло и ево сад се отворила прича, која је требало бити испричана још много година раније - речи су Јелене Срећков.

Цена улазнице је 400 динара, а 300 за групне посете (више од 20 улазница). Карте се могу резервисати на билетарници или путем броја телефона 062 791 120.     

                        Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести