"Оф" представа о "он" темама у новосадској Гимназији

НОВИ САД: Едукативна представа за тинејџере “Деца на Интернету 2” биће изведена у петак у 20.15 сати, у позоришној сали Гимназије “Лаза Костић” у Новом Саду.
predstava tinejdzeri
Фото: Promo

Гостовање продукције “Студио центра” из Београда, организовало је удружење “Оф” из Новог Сада.

Текст и режију представе “Деца на Интернету 2” урадио је Ненад Радовић, као наставак врло гледане и све актуелније представе из 2012. У представи су обрађене три истините приче о различитим облицима насиља којима су изложени корисници интернета, са нагласком на младе људе. Посебну актуелност представља то што су све три приче забележене у Србији.

Наслов “У канџама педофила” све говори. “Плави кит” се бави феноменом игрице у којој је последњи задатак самоубиство, а “Уништење” говори више о комуникацији, такозваном “четовању” на друштвеним интернет мрежама, данас доступним и путем “паметних” мобилних телефона.

Све приче говоре и младима и одраслима, како незнање и непажња могу довести до катастрофалних последица. Из удружења “Оф” поручују да ово многима можда може деловати немогуће, али да нас све такве опасности вребају у непосредном окружењу. Организатори се надају да ће публика схватити значај овакве примене позоришта у едукативне сврхе и да ће својим доласком допринети развитку свести о овом проблему, како код деце, тако и код родитеља.

Карте за представу се могу купити на свим продајним местима “Гигстикс”, а могу се и резервисати позивањем броја 064/1317119, или на и-мејл “offnovisad@gmail.com”. Цена улазнице је 400 динара.

И. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести