Премијера балетске представе "Алиса" у Народном позоришту

БЕОГРАД: Балетска представа "Алиса" у режији и кореографији Дејана Коларова премијерно је изведена вечерас на Великој сцени Народног позоришта у Београду.
balet
Фото: pixabay.com

Ова необична изведба, инспирисана познатим делом "Алиса у земљи чуда" Луиса Керола, дочекана је са великим интересовањем београдске публике, која је "Алису" испратила бурним аплаузом и узвицима афирмације.

Према речима редитеља и кореографа Коларова, "све је почело од маште" - у овом плесном комаду, "Алиса је девојка која има машту и користи је како би упознала и прихватила све делове себе", а Луис Керол нас подсећа да је сасвим у реду понекад провирити иза оквира.

Главну улогу у балету тумачила је Милица Јевић Дрндаревић, док су остатак глумачке поставе чинили Слободан Бештић, Александра Бибић Коларов, Никола Бјанко, Олга Олћан, Сања Нинковић и Милош Кецман.

Осим тога, посебност ове изведбе је у томе што је она на сцени спојила сектор Балета са сектором Драме Народног позоришта - своје гласове су овом приликом позајмили чланови Драме Вања Ејдус, Ненад Стојменовић, Никола Вујовић, Бојана Стефановић и Милош Ђорђевић.

Балет "Алиса" део је програма дирекције Балета Народног позоришта "Млади кореографи", а његова реприза заказана је за 5. новембар.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести