Премијера мјузикла „Било једном у Банату“

На Великој сцени Народног позоришта „Стерија“ у Вршцу  петак, извођењем представе театра домаћина „Виктор или деца на власти”, почиње 26. Међународни фестивал класике „Вршачка позоришна јесен“.
zrenjaninsko pozoriste, tosa jovanovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Овогодишњу театарску смотру представа прављених по делима класичних писаца отвориће редитељ Горчин Стојановић. Под слоганом „Љубав и друге илузије“ до 28. октобра велика и мала публика биће у прилици да види још шест представа у званичној конкуренцији: „Аника и њена времена” Српског народног позоришта, „Евгеније Оњегин” Позоришта младих, „Корешпонденција” Звездара театра, „Миргород” Народног позоришта из Кикинде, „Клошмерл” Београдског драмског и „Флорентински шешир” Позоришта „Бошко Буха”.

На затварању фестивала у част награђених Сцена на румунском „Петру Крду” Народног позоришта „Стерија” извешће комедију „Госпође и полицајац”. Како је за “Дневник” најавила директорка “Стерије” Марина Лазаревић о наградама ће одлучивати жири у саставу: глумица Јелица Сретеновић - председница жирија, директор Народног позоришта Сомбор Михајло Несторовић и редитељ Андреј Носов.

Новина фестивала је да ће након сваке представе бити организован округли сто уз учешће глумаца и редитеља који ће видити драмски писац и професор на Педагошкој академији у Сомбору Миливоје Млађеновић. Такође, упрличено ће бити и неколико пратећих програма, попут промоције књиге „Бегунци из безнађа” театролога др Мирослава Микија Радоњића или изложбе „Кир Јања на сцени НП у Београду”, коју вечерасу 19 сати, уочи отварања фестивала, приређује Музеј позоришне уметности. Осим на сцени, позната лица из света глуме биће присутна и у публици попут Ирфана Менсура или Данице Максимовић, најављује Лазаревић.

Комплет карата за све дане 26. Међународног позоришног фестивала “Вршачка позоришна јесен”продаје се по цени од 3.500 динара, док су карте у претпродаји за појединачне представе 500 динара, а на дан представе 600 динара.

М. С. - А. С.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести