"Пролазим кроз зидове" нова књига Марине Абрамовић

БЕОГРАД : Нова књига Марине Абрамовић "Пролазим кроз зидове" која садржи мемоаре једне од најзначајнијих уметница у глобалним оквирима од данас је у продаји.
1
Фото: EPA/GEORGIOS KEFALAS

У самом срцу књиге "Пролазим кроз зидове" налазимо оперску љубавну причу, дванаестогодишњу сарадњу с уметником перформанса Улајем, саопштио је издавач Самиздат Б92. 

Тих дванаест година њих двоје провели су углавном без пребијене паре, путујући комбијем по читавој Европи, а затим је њихова веза попустила и драматично се окончала на самом Великом кинеском зиду.

Маринина прича, наизменично дирљива, епска и суптилно духовита, описује јединствену уметничку каријеру у којој је сопственим телом превазилазила границе страха, бола, исцрпљености и опасности, бескомпромисно трагајући за емоционалним и духовним преображајем.

Књига "Пролазим кроз зидове", чији су превод на српски језик подржали Министарство културе и информисања и Београдска филхармонија, на живописан и снажан начин представља јединствено животно искуство једне изванредне уметнице.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести