Шепардов Прави запад ускоро у СНП-у

НОВИ САД: У копродукцији са Умјетничком академијом из Осијека, Српско народно позориште почело је ових дана пробе представе “Прави запад” недавно преминулог чувеног америчког глумца и драматичара Сема Шепарда.
srpsko narodno pozoriste
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Режија је поверена Дмитрију Пјеру Удовичком, а играју Саша Аночић (Остин), Игор Павловић (Ли), Домагој Мркоњић (Саул Кимер) и Александра Плескоњић (Мајка).

“Прави запад” је субверзивна америчка драма, која описује губитнике, људе који нису успели у остварењу “америчког сна” и који као неостварени драмски јунаци у себи носе непомирене супротности и неостварене задате обрасце успеха, наводе у СНП-у.

То је прича о два брата од којих један делује веома успешно и остварено, док је други губитник, одметник од друштва и самога себе. С временом постаје јасно да је замена улога лако могућа и води ка равноправности заснованој на иронији...

Ова драма Сема Шепарда имала је праизведбу у “Меџик театру” у Сан Франциску 1980.

Комад је номинован за Пулицерову награду, која се додељује за највеће доприносе у новинарству, књижевности и компоновању музике.

Сем Шепард (1943-2017) је, иначе, добио 1979. ово признање за дело "Покопано дете".

Овај недавно преминули легендарни амерички глумац познат је и као драмски писац, сценариста, редитељ, аутор неколико кратких прича, есеја и мемоара.

Сценограф представе “Прави запад” је Давор Молнар, који је и  костимограф заједно са Снежаном Хорват, а за избор музике је задужен Јосип Хорват.

Премијера ове представе је планирана за 27. фебруар 2018, на сцени “Пера Добриновић” СНП-а.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести