СИНГЛУС: Ако Савић не поднесе оставку, 8. новембра штрајк

БЕОГРАД: Вечерас у 22 сата истиче рок који су представници драмског синдиката Народног позоришта (СИНГЛУС) дали управнику националног театра Дејану Савићу да поднесе оставку, а уколико се то не деси ступиће у штрајк.
narodno pozoriste, tanjug
Фото: Tanjug arhiva

Председница СИНГЛУС-а Ивана Ненадовић каже за Тањуг да се вечерас ништа неће догодити у Народном позоришту и да ће наредних дана поштовати законом прописану процедуру када је у питању штрајк.

"У законски прописаном року ми ћемо најавити штрајк упозорења у трајању од једног сата", рекла је Ненадовић и најавила да ће то спровести 8. новембра уколико Савић не поднесе оставку.

Ненадовић је изразила наду да ће надлежне институције ипак решити ситуацију у Народном позоришту које је, како је нагласила, оптерећено нагомиланим проблемима.

"Идеја нашег синдиката није да штрајкујемо већ да радимо, али у условима који су достојни људи", рекла је она.

Савић није желео да да изјаву за Танјуг, све док се, како је рекао, Народно позориште не огласи званичним саопштењем.

Он је раније рекао да нема никавог разлога да подносе оставку и да се против њега води "прикривена политичка кампања", као и да су глумци изманипулисани.

Државни секретар Министарства културе и информисања Александар Гајовић је на седници Одбора за културу и информисање Скупштине Србије 2. новембра рекао да ће Министарство дати извесно време Управном одбору Народног позоришта да среди прилике у тој кући, а у супротном једна од опција биће смењивање управника Савића и Управног одбора и увођење в. д. стања.

Криза у Народном позоришту избила је пошто је смењен директор Драме Жељко Хубач, што је изазвало незадовољство већине уметничког ансамбла. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести