Славни Бург театар из Беча стиже 10. септембра у Нови Сад

Једно од најважнијих светских позоришта, бечки Бург театар, стиже у Нови Сад овог септембра, најавили су организатори фестивала.
pozoriste scena pixabay
Фото: pixabay.com

Фасцинантном представом "Госпођица Јулија", Стриндбергом у режији Матеје Колешник, отвориће 10. септембра предстојећи 49. Инфант - Интернационални фестивал алтернативног и новог театра.

Бечка "Госпођица Јулија" новија је продукција овог театра, премијеру је имала прошле године.

Дан касније, Национално позориште Мађарске долази са својим - међу мађарском критиком - хваљеним "Војцеком" и плејадом изузетних младих глумаца које је својим провокативним редитељским концептом окупио Атила Видњански, млађи.

Наредног дана, 12. септембра, публици у Новом Саду - пре Битефа - представиће се Жига Дивјак, ново позоришно лице за нас, а већ неко време апсолутна позоришна звезда у Словенији, који је својом позоришном естетиком претумбао позоришну абецеду Словеније.

У тандему са драмском списатељицом Катарином Морано, која теме које нас се и те како тичу отвара на један посве јединствен начин, у Местном гледалишчу љубљанском направио је представу "Талог" за коју врло оштра словеначка критика каже да се не сме пропустити.

Финале 49. Инфанта заокружиће 13. септембра домаће снаге - Српско народно позориште у којем је редитељ Вељко Мићуновић, у представи "Kafka Machine", промишљао Кафку.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести