СНП у Новом Саду отказује или одлаже своје представе

НОВИ САД: Српско народно позориште (СНП) ове седмице отказује, одлаже и замењује разне представе са свог репертоара, услед нових мера у борби против пандемије, јер није изводљиво да се све представе играју до 18 часова, јавило је то позориште.
srpsko narodno pozoriste
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Тако је синоћ отказана представа “Моћни ренџери не плачу”, али ће зато тај комад бити изведен у новом термину, у суботу 28. новембра, на сцени "Пера Добриновић", као матине, од 12 сати.

Данас са првобитно планираним почетком од 19 часова није могуће реализовати гостовање драмске представе “Кисеоник” по тексту руског аутора Ивана Вирипајева, у режији Миље Мазарак (копродукција НП Сомбор, Академија уметности Нови Сад и КЦ Панчево), а за следећи покушај извођења планира се прванедеља децембра.

Још једно гостовање у СНП-у се мора отказати, а то је исто на сцени "Пера Добриновић" - комични мјузикл “КИШ”, трупе Алице ин WондерБанд, у продукцији "Отворени круг", Нови Сад, по плану је био на репертоару сутра, у петак.

За суботу се отказује продукција самог позоришта - “Лажа и паралажа” Ј. Ст. Поповића, а уместо те представе биће изведена управо споменута “Моћни ренџери не плачу” на сцени "Пера Добриновић", матине од 12 часова.

Исти дан, програм манифестације у СНП-у "Дани Милоша Црњанског 2020", која је требало да буде одржана на Камерној сцени, остаје за суботу, али се мења сатница на 16х, као и простор одржавања програма, овог пута - Горњи фоаје сцене "Пера Добриновић".

Измене у програму су настале због епидемиолошке ситуације и ограничења радног времена до 18 часова, закључују из управе СНП-а.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести