Срећковић: Враћам се на сцену Народног позоришта

БЕОГРАД: Глумац Александар Срећковић био је гост нове епизоде видео серијала "Танјуг Рефлектор" у којој открива да је се после неколико година враћа на сцену Народног позоришта представом "Власт и друге ствари" која у основи настаје по Нушићевом последњем комаду "Власт" који славни комедиограф није завршио.
sreckovic
Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Цењени глумац напомиње да је премијера представе коју режира Милан Нешковић планирана за прву половиону новембра.

"Нешковић је у представу инкорпорирао и неке делове осталих Нушићевих комада који се тичу теме власти. Наравно, ако тетар уопште буде функционисао у то време", казао је Срећковић.

Како каже, ускоро почиње снимање телевизијске серије "Што се боре мисли моје" у режији Милорада Милинковића.

"Реч је о телевизијском формату који се бави последњим данима кнеза Михаила Обреновића и његовим убиством. Верујем да ће публика имати прилике да види изванредан историјски серијал о теми коју нико није обрађивао до сада", рекао је Срећковић.

Срећковић игра Косту Радовановића, главног завереника у целој операцији ликвидације Кнеза Михаила.

"Главни завереници су били Коста и Павле Радовановић, а мени је припало да играм старијег од двојице браће. Редитељ серије Милинковић је покушао да сагледа ширу слику целог догађаја и да представи околности из којих је проистекло то убиство", каже Срећковић и додаје да је кнез Михаило имао потпуно другачију визију развоја Србије него што се то одиграло након његовог убиства.

"Био је окренут западу...Глумце је увео у институцију из черги и кафана...Обраћао пажњу на културу...Писао је песме...Серија се зове ''Што се боре мисли моје'' по песми коју је написао кнез Михаило. Наша серија и говори о томе где је Србија отишла након убиства кнеза Михаила, а где је заправо могла да оде", рекао је Срећковић.

Према његовим речима публику широм света до краја ове године очекује премијера филма "The Machine" који је сниман у Београду.

"Филм се бави путовањем кроз живот једног човека. Реч је о озбиљној америчкој продукција о којој због потписаних уговора не могу пуно да причам", истакао је Срећковић.

Представа "Керови" у којој Срећковић дели сцену са Срђаном Тимаровим биће изведена 100. пут на сцени београдског "Театра на брду".

"Публика обожава ту представу јер нас двојица покушавамо да дижемо огледало људима. Играмо 14 раса паса и њихове доживљаје људи", казао је Срећковић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести