Стефановић: Повратак на сцену најдрагоценији у животу

БЕОГРАД: Мјузикл "Мама Миа" Позоришта на Теразијама прва је представа која ће бити изведена на стадиону Ташмајдан, где ће се крајем јуна и током јула "преселити" београдска позоришта, а Слободан Стефановић, један од главних протагониста популарног мјузикла, каже за Танјуг да му је повратак на сцену тренутно најдрагоценији у животу.
m
Фото: pozoristeterazije.com

Стефановић, који у представи чција су извођења заказана за 25. и 26. јун, оживљава лик Сема, поручује да глумац без сцене није глумац.

Заједно с колегама не могу да дочекам моменат повратка на сцену. Та размена енергије и дружење с публиком била је ненадокнадив губитак за све нас у доба изолације: због сузбијања пандемије вируса Ковид 19. Верујем да ћемо након играња на Ташмајдану опет морати да сачекамо октобар како би изашли на сцену, па сви једва чекамо крај јуна, казао је Стефановић.

О великом броју људи који ће несумњиво испунити Ташмајдан, Стефановић према сопственом признању, не размишља много.

Играм исто за 150 људи у сали или за неколико хиљада на отвореном. Сигуран сам да ће Београђани, али и људи из унутрашњости имати потребу да виде раскошан мјузикл какав је ''Мама Миа'', а ми ћемо дати све од себе да уживају у квалитетном позоришту", казао је Стефановић.

Познати глумац напомиње да ће се за време извођења представе сигурно чути различити тонови београдске вреве од саобраћаја до гласне музике из кафића.

Реално, нико од нас не размишља о томе. Много времена смо потрошили без позоришта и чини ми се да нам ништа не може одузети концентрацију на сцени. Играли смо већ поред мора на отвореном. Биће све у реду, казао је Стефановић.

Додао је да су многе његове колеге за време изолације глумиле на различитим интернет платформама: од сајтова различитих позоришта, па све до друштвених мрежа.

Та потреба да се испољиш, да негде нешто одрецитујеш или отпеваш је јача од било каквих норми изолације. Колеге су читале бајке деци, свирале и певале, учествовале у онлајн снимању спотова... Све је то очекивано. Са друге стране, људи су гладни позоришта и стално запиткују када ћемо отворити Позориште на Теразијама. Сви се надамо да ће се то догодити почетком октобра, казао је Стефановић.

Права посластица за све љубитеље мјузикла у наредној сезони, како каже, биће постављање мјузикла "Са оне стране јастука" у режији Југа Радивојевића, инспирисаног песмама Момчила Бајагића Бајаге.

Увек је за нас драгоцено када радимо нешто наше, нешто српско. Са чим људи могу да се индетификују. Политика наше куће је да оваквим мјузиклима још више приђемо нашој публици. Наравно, и остале наше представе као што су ''Продуценти'', ''Чикаго'', ''Фантом из Опере'', представљају велике позоришне хитове без обзира на којим се меридијанима играји, казао је Стефановић.

Мјузикл "Мама Миа" настао је инспирисан хитовима легендарне шведске поп групе "Аба".

Реч је о првој поставци на Балкану, а за ово лиценцно остварење и веома захтеван задатак, била је пресудна сарадња с легендарним Јуром Франком, сребрним југословенским олимпијцем из 1984. године.

Некадашњи спортиста, данас успешни позоришни продуцент, успео је да добије права на извођење овог наслова.

"Мама миа" бележи и у свету изузетне рекорде - двадесет година после светске премијере видело га је више од шездесет милиона људи.

У ауторском тиму су, осим редитеља Југа Радивојевића, и Слободан Обрадовић (драматург), Весна Шоуц/Милан Недељковић (диригенти), Мојца Хорват (кореограф), Бојана Никитовић (костимограф), Александар Денић (сценограф).
У подели су Милена Живановић, Ива Манојловић, Татјана Димитријевић, Јелена Јовичић, Милена Васић, Слободан Стефановић, Драган Вујић Вујке...

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести