"Стеријино позорје" од 26. августа до 3. септембра

НОВИ САД: "Стеријино позорје", шездесет пето по реду, одржаће се од 26. августа до 3. септембра у Новом Саду, три месеца након уобичајеног термина.
sterijino pozorje
Фото: Facebook (Sterijino pozorje/B. Lučić, S. Doroški)

Директор "Стеријиног позорја" Мирослав Радоњић је за Радио-телевизију Војводине рекао да је програм овогодишњег Фестивала спреман, као и да је у сталној комуникацији са позориштима који учествују, људима из организације и позориштима домаћинима и да се сви заједно надају да ће ова културна манифестација бити одржана у планираном термину.

У случају да ситуација са пандемијом не буде боља у августу, Радоњић је рекао да ће се "Стеријино позорје" померити за 26. септембар.

Ове године првобитно је селектовано осам представа, али, како јавља РТВ, због немогућности доласка једне глумачке трупе, у такмичарском делу "Стеријиног позорја" наћи ће се седам представа.

Новина је да се у оквиру манифестације неће одржати "Позорје младих", јер због актуелне ситуације са коронавирусом, студенти нису могли да уиграју представе, рекао је Радоњић.

За време "Стеријиног позорја" одржаће се и велика изложба "Позориште у фототграфској уметности", на чији конкурс је пристигло око 1.000 фотографија, а изабрано 120.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести