Театар Уликс слави јубиларну сезону Брионима

БЕОГРАД: Јубиларна 20. сезона театра Уликс биће одржана од 24. јула до 18. августа на Малом и Великом Бриону, а централни догађај представља концерт Радета Шербеџије његовог бенда Западни колодвор и гостију међу којима ће се наћи Дарко Рундек, Дамир Урбан, Влатко Стефановски, најавили су организатори.
brijuni
Фото: Youtube Printscreen

Овогодишњи позоришни програм обухвата извођења представе "Тко се боји Вирџиније Вулф" која је прошле године имала премијеру на Малом Бриону.

Ове године у плану је премијера представе "Мој обрачун с њима" Мирослава Крлеже у извођењу Радета Шербеџије, али и гостовање глумца Зијаха А. Соколовића с ауторским пројектом "Лево десно глумац".

Музичари Дамир Урбан и Влатко Стефановски одржаће самосталне концерте, а први пут Уликс припрема и музички циклус Дани гитаре, у склопу којега ће наступати Мате и Шимун Матишић, Един Карамазов, Иван Капец и Маја Посавец.

Циклус Дани гитаре затвара 8. августа спектакуларни концерт Легенде роцк-гитаре када ће се на великој бини тврђаве Минор на Малом Бријону окупити гитаристички виртуози из региона.

Специфичност слављеничке сезоне и пројект Брионска соба Џејмса Џојса, аудиовизуални доживљај смештен у независну изложбену просторију у приземљу хотела Кармен на Великом Бриону.

Реч је о посебно уређеној Џојсовој соби по чијем је капиталном делу Уликс казалиште добило име и у којој ће посетиоци моћи у индивидуалним обиласцима видети слике, фотографије, мапе, видеоснимке, аудиозаписе...

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести