Технолошки панк кабаре у Ујвидеки синхазу

Представа „Каунтинг шип – Технолошки панк кабаре“ премијерно ће бити изведена вечерас од 19 часова у Новосадском позоришту / Ујвидеки синхаз.
с
Фото: Промо

Ова мултимедијална представа, која укључује елементе савременог плеса, кабареа и комбинује виртуелно и реално, ауторски је пројекат групе уметника из Србије и Хрватске.

Аутори представе су: Атила Антал (концепт, режија, оригинална музика, визуали), Дора Кокољ (кореографија), Ања Плетикоса (драматургија) и Лео Вукелић (сценографија, видео, анимација уживо). Они су написали и текстове, преписивали их и импровизовали. У представи се користи прича „Костурка“ из збирке „Жене које трче са вуковима“ Кларисе Пинкола Естес.

- Намера ауторског тима је била да истражи сценске могућности дигиталних медија, виртуелног света социјалних мрежа и односа тинејyера са светом који их окружује и да тематизује појаве и проблеме са којима се млади данас суочавају. Аутори су хтели да понуде овом узрасту који је у нашем позоришту често занемарен, али и старијој публици, забавну, слојевиту, провокативну и иновативну представу – наведено је у најави ове премијере.

У представи играју: Дора Кокољ, Лео Вукелић, и Атила Антал, а гласови су Никше Мариновића, Вишње Жугић и Рајне Вукелић.

Продукцију потписују „Тигар театар“ из Загреба, „Њу тиатер инститјут“ из Новог Сада и Удружење драмских уметника Србије. Реализацију представе су подржали Новосадско позориште / Ујвидеки синхаз и Министарство културе и информисања РС.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести