Тријумф „Јами дистрикта” на 22. Арт трема фесту

РУМА: Златну маску 22. Арт Трема Феста, одржаног протеклог викенда у Руми, освојила је представа „Јами дистрикт“, док је Кокан Младеновић за тај комад награђен Златном Тремином маском за режију.
Iz predstave „Jami distrikt”  foto: privatna arhiva
Фото: Из представе „Јами дистрикт” фото: приватна архива

Продукција Битеф театра, новосадског Тинк-тенк студија и Центра за културу из Тивта освојила је и награду публике, Миња Богавац је добила Специјалну награду за текст, док су актерке ове представе Исидора Симијоновић, Нина Нешковић и Вања Ненадић добиле Специјално глумачко признање. Стручни жири, који су творили театролог мр Мирослав Радоњић, драмски уметник Зијах Соколовић и драматуршкиња и редитељка Нина Хорват, доделио је Сребрну маска представи „Загонетка револуције" Дах театра, а Бронзану „Стриптизу“, ауторском пројекту Радослава Миленковића и Милоша Самолова, који су добили и специјално признање за партнерску игру.

Златном маском за најбољу мушку улогу на фестивалу награђен је Дражен Шивак за представу „Мистеро Буфо“, док је најбоља у женској конкуренцији била Ника Иванчић, која је награђена за представу „Кабаре Валеска“.

М. С.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести