У Новом Саду отворено 66. Стеријино позорје

Беседом нашег познатог глумца Светозара Цветковића, у Српском народном позоришту je отворено 66. Стеријино позорје, наш најпознатији позоришни фестивал који ће трајати до 26. јуна, и публици понудити десет представа у такмичарској селекцији, три у међународном програму „Кругови“, и две у оф програму „Друга сцена“.
o
Фото: Дневник/Б. Лучић

 

- Овај град – Нови Сад и овај простор – Српско народно позориште, успели су да сачувају једини светао мрак наше прошлости као залог за садашњост али и будућност, и то не само сценске уметности већ нашег битисања и духовног идентитета. Мрак у коме свој траг светлости остављају и Ступица и Мира и Бојан, и Шалајић, и Квргић, и Полић, Јовановић и Ристић, Мијач и Брајовић... – навео је Светозар Цветковић у својој беседи десетине и десетине најугледнијих позоришних делатника. - И ко све није ту у једином светлом мраку за који се рађамо и нестајемо, за који тако ирационално живимо и коме траг свој остављамо. Тај траг је позориште, тај траг је Позорје, које траје... Е, у то верујем, верујте ми и ви.

Фото: Дневник/Б. Лучић
Фото: Дневник/Б. Лучић

Фестивал се традиционално одржава последњих дана маја и почетком јуна, али је због пандемије ове године померен на каснији термин у овом месецу.

Н. П-ј.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести