Угрожено функционисање чувеног Глоуб театра

ЛОНДОН: Чувени Глоуб театар, који је до затварања функционисао без државних субвенција, тешко ће пребродити кризу проузроковану пандемијом коронавируса, пише Гардијан.
e
Фото: pixabay.com

Због новонастала ситуације у Великој Британији, Џулијан Најт, председавајући Доњег дома британског парламента оформио је комитет за истраживање утуцаја коронавируса на сектор креативних индустрија у држави и писао државном секретару за културу Оливеру Даудену тражећи додатну помоћ.

Уметничка директорка Глоуб театра Мишел Тери апеловала је на све који су купили карте за отказане представе на почетку пандемије да тај новац донирају позоришту и помогну му да преживи у овом изазовном времену.

Ако Глоуб театар буде затворен, упозоравају из позоришта, била би то трагедија за уметност, за заоставштину најпознатијег енглеског писца Вилијама Шекспира, али и за Британију у целини.

"Ми припадамо несубвенционисаном уметничком сектору и у кризи попут ове не постоји механизам који би нам помогао. Ово је у финансијском погледу погубно за нас и чак би могло бити са трајним последицама", упозоравају из Глоуб театра.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести