"Ујка Вања" вечерас у Атељеу - копродукција с вршачким позориштем

БЕОГРАД: "Ујка Вања" у режији Андреја Носова, настала у копродукцији са Народним позориштем Стерија из Вршца, биће на програму Атељеа 212 вечерас у 20 сати.
1
Фото: Tanjug

Комад се бави питањем лењости и конформизма у данашњем друштву, а ауорски тим радио је на осавремењивању текста, постављањем Чеховљевих јунака на сцену са свим њиховим детаљима, слојевитостима, проблемима...

Куриозитет представе је сам рад на комаду, јер је редитељ желео да изађе из уобичајне форме проба, те су се оне одигравале на сеоском имању.

"Ова одлука родила се из потребе да се дела у складу с основном темом којом се представа бави: излажење из зоне комфора. Једини прави начин да се говори о зони комфора је да се о њој не говори. Као што каже Тељегин: ''Ми већ много година говоримо, и говоримо и читамо брошуре. Можда је време да престанемо''", објаснио је Носов.

Како је објаснио, ауторски тим тражи противотров за средину у којој си "чудак", ако желиш нешто да промениш на боље.

У глумачкој постави су Немања Оливерић, Бранко Цвејић, Катарина Марковић, Мина Обрадовић, Стефан Бундало, Моника Болдовина Бугле, Дојна Андрејевић Петровић и Јован Јелисавчић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести