Вечерас премијера у Зрењанинском позоришту, на сцени „Брачна игра”

На сцени „Тодор Манојловић” Народног позоришта „Тоша Јовановић“ у Зрењанину, вечерас у 20 часова биће премијерно изведена представа „Брачна игра“ Едварда Олбија, у режији Давида Алића.
с
Фото: Промо НП "Тоша Јовановић"

У улози Џилијан биће Едит Тот Мишкељин, а Џека глуми Даниел Ковачевић. Сам наслов већ указује на тематику ове дуодраме, која је неисцрпна и вечна у свом антагонизму.  

- „Када страст страсти замре остаје нам последња страст, страст ничега”, каже један од наших ликова, док други наставља: „Ништа је довољно”. А ја их питам - за шта? Да ли је неизбежан тај тренутак када се пробудимо и суочимо са чињеницом да смо проживели живот не живећи га, већ преживљавајући га? Несвесни да нас бесмисао меље постајемо робови пролазности. И на моменат схватимо - „па да”, када нас надахне осећај радости живљења! И тада, мада углавном прекасно, покушамо да из корена променимо свој живот, али немамо снаге, веру смо изгубили и зато се враћамо својим познатим улогама, учауреним љуштурама које безнадежно чекају крај. Једино што нам преостаје јесте да играмо улоге, улоге срећних и задовољних, само играње разних улога. Ту почиње наша представа – каже о „Брачној игри“ редитељ Давид Алић.

Костимографија и сценографија поверена је Ани Колбиановој.    

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести