Великани српског глумишта на Јутјуб каналу Народног позоришта

БЕОГРАД: У наредних неколико дана на репертоару Драме, у представама које ће бити емитоване стримингом на Јутјуб каналу Народног позоришта у Београду, публика ће имати прилику да гледа великане српског глумишта, а снимак представе "Мадам Сан Жен" по тексту Викторијена Сардуа, а у режији Муција Драшкића из 1992. године биће приказан сутра 14. маја, најавили су из Народног позоришта.
narodno pozoriste beograd
Фото: Tanjug (D. Goll, arhiva)

У овом водвиљу који се дешава у Француској, у време Наполеона, видећемо велике глумаце предвођене Светланом Бојковић у насловној улози.

Комедија "Пигмалион" биће емитована 16. маја.

Реч је најпознатиијој комедији Бернарда Шоа, у режији Јовице Павића која је премијерно изведена премијерно је изведена 7. марта 1994. године. У главним улогама су Ивана Жигон и легендарни Петар Банићевић.

Драма "Настасја Филиповна" биће доступна поштоваоцима театра 18. маја. Представу за коју је по роману Фјодора Михајловича Достојевског адаптацију урадио Анџеј Вајда, режирала је Мира Ерцег. Премијера представе била је 1986. године, а снимак који ће публика видети настао је 1992. године.

Ово је јединствена прилика да сви поштоваоци Народног позоришта погледају представе које су настале у тој кући пре 25 и 35 година.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести