Водвиљ Даријана Михајловића премијерно у Позоришту младих

НОВИ САД: У режији и адаптацији Даријана Михајловића сутра ће од 20 сати на Великој сцени Позоришта младих новосадска публика премијерно моћи да погледа водвиљ „највеселијег француског писца 19. века“ Ежена Лабиша, „Флорентински шешир“, у извођењу београдског ансамбла „Бошко Буха“.
florentinski sesir
Фото: buha.rs

У „Флорентинском шеширу“ има свега што жанр подразумева: шампањац, љубавни троугао, љубавника у орману, салоне са више врата, куплете и сонгове, изјавио је након београдске премијере Михајловић.

Како је даље казао, Француска крајем 19. века, када настаје комад, личи на данашњу Србију када је реч о поделама у друштву: јак је отпор села према граду и препознаје се нешто што ми данас зовемо „првом“ и „другом“ Србијом.

Код Лабиша утопија је да се градски, сеоски и аристократски свет споје у један, али сам ја направио поетичнији крај. Иако сам био лојалан писцу (што се мора у овом жанру), морам рећи да ту нема велике режије већ заната, закључује Михајловић.

Фото: buha.rs

У представи, која је окупила бројна позната имена из нашег јавног живота, играју Дејан Луткић, Горан Јевтић, Зоран Цвијановић Владан Дујовић, Драгољуб Денда, Урош Јовичић, Александар Радојчић, Ненад Ненадовић, Милош Влалукин, Теодора Ристовски, Лена Богдановић, Катарина Гојковић, Јелена Тркуља, Ивана Локнер и Саша Нићифоровић.

Фото: buha.rs

Музику је компоновао Александар Локнер, сценографију потписује Аљоша Спајић, костиме Ивана Васић, кореограф је Небојша Громилић, а асистент редитеља је талентовани Марко Челебић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести