Завршено пандемијско издање 47. Инфанта

Проглашењем победника и уручењем награда, протеклог викенда је у Новом Саду затворен 47. Интернационални фестивал алтернативног и новог театра – Инфант, на којем је као најбоља изабрана представа „Простор за револуцију“ у извођењу Битеф денс компаније.
pozoriste, predstava, zavesa pixabay
Фото: pixabay.com

Ову одлуку донео је жири фестивала, који су чинили Мирослав Радоњић, Никола Завишић и Милан Пузић. У конкуренцији су биле и представе „Ана Франк“ Шабачког позоришта и „Алгоритам сна“ Театра МИМАРТ, а, у част награђених, СНП је извео представу „Ко је убио Џенис Џоплин?“. Селекторка овогодишњег Инфанта била је Сања Крсмановић Тасић.

На 47. Инфанту, одржаном под слоганом „Лична револуција“, поред представа организоване су радионице, и приређене изложбе аутора Данила Балетића, под називом „Скулптура Трансформерси и Диноботи“, као и „Војвођански сликари“. Фестивал је ове године одржан због пандемије у другачијем, сведенијем издању, уз учешће само наших извођача, у простору Кинеске четврти. Како је најављено, селектор следећег,  48. Инфанта, биће редитељ Александар Поповски.

        Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести