Због короне отказане две представе у београдском Народном позоришту

БЕОГРАД: У Народном позоришту у Београду 29. октобра су отказане две најављене представе из епидемиолошких разлога, што је потврђено Танјугу из овог позоришта.
narodno pozoriste
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Отказана је вечерашња представа "Балкански шпијун", а на сајту позоришта је наведено да је отказано и концертно извођење Пучинијеве опере "Тоска", заказано за сутра.

Сличних информација нема за представе најављене за предстојећи новембар.

Последња балетска представа - "Евгеније Оњегин" Петра Иљича Чајковског одиграна је синоћ као омаж балерини тог позоришта Лидији Пилипенко (82), којој је то била последња представа у улози кореографа.

Ово позориште је свој рад током 152. сезоне (2020/2021), уредило у складу са строгим мерама за сузбијања епидемије коронавируса, и од краја августа, када је установама културе дозвољен рад, одиграно је више од 50 представа.

Током претходна два месеца Народно позориште је обележавало и значајне годишњице, као што је 180 година од рођења композитора Чајковског, коме су посветили свечани концерт балета 1. октобра, уз делове "Лабудовог језера", "Крцка Орашчића" и "Успаване лепотице".

Такође, изведене су и Вердијеве опере "Трубадур" и "Травијата", Моцартова кратка дечја опера "Бастијен и Бастијена", комедија "Госпођа министарка" Бранислава Нушића, и друге представе.

Од публике се захтевало да обавезно користи санитарне маске, а места у сали су могла бити пуна само до трећине капацитета: у Великој сали за 220 места, а на сцени "Раша Плаовић" - 90.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести