Зоран Ђерић на челу Фестивала позоришта за децу

СУБОТИЦА: На конститутивној седници Савета Међународног фестивала позоришта за децу у Суботици за директора и селектора Фестивала изабран је проф др Зоран Ђерић, универзитетски професор и управник Српског народног позоришта у Новом Саду.

Председник Савета у наредне четири године биће редитељ Владимир Лазић, док ће потпредседник Савета бити писац Душан Ђурђев. 

Савет фестивала чине писац Душан Ђурђев, глумица и универзитетски професор Маријана Прпа Финк, глумица и директор “Дечијег позоришта Суботица” Марта Ароксалаши, глумац и редитељ Бела Кало, универзитетски професор Зоран Ђерић, редитељ и управник позоришта “Пинокио” Владимир Лазић, чланица Градског већа задужена за културу Града Суботице Мирослава Бабић и писац Бранко Стевановић. 

Међународни фестивал позоришта за децу, 26. по реду, биће одржан од 22. до 27. септембра у Суботици, а на њему ће бити представљене најактуелније позоришне продукције из целог света намењене деци, изложбе, књиге из области стваралаштва за децу, креативне и луткарске радионице, аматерско и дечије стваралаштво, филмски програм и стручни скупови.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести