ЗР: “Осам жена” Робера Томе премијерно у НП Тоша Јовановић

НОВИ САД/ЗРЕЊАНИН: Драмска сцена Народног позоришта "Тоша Јовановић" из Зрењанина премијерно ће 15. октобра извести комад Робера Томе "Осам жена" у режији Таре Манић, и тиме обележити дан овог театра.
p
Фото: Ilustracija

Текст овог комада са француског језика је превео Драгослав Андрић, а  интервенције на тексту извршио је драматург Вук Бошковић.

У представи играју: Снежана Ковачев Челар, Едит Тот Мишкељин, Сања Радишић, Милена Божић, Исидора Влчек, Наташа Луковић, Весна Варићак, Наташа Илин и Мирко Пантелић.

Ауторску екипу чине и костимографкиња и сценографкиња Селена Орб, асистенткиња сценографкиње и костимографкиње Благовеста Василева, а кореограф Дејан Коларов. Музичка сарадница је Ана Алексић Шајрер.

Прва извођења нису отворена за ширу публику, и за њих нема карата у слободној продаји. Представу ће шира публика моћи да гледа у петак, 23. октобра, за шта се могу резервисати и преузети карте на билетарници позоришта.

Ово је прва премијера на Драмској сцени од почетка пандемије ковид-19 и стога се радујемо што у отежаним околностима успевамо да одржимо радни процес играња и стварања представа, напомињу у НП “Тоша Јовановић”.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести