Шкотски панк бенд Exploited 22. априла у Дому омладине

Шкотски панк бенд "The Exploited" одржаће концерт 22. априла у Дому омладине Београд, најавили су данас организатори, "MH Concerts" и ДОБ.

"The Exploited" су, како истичу организатори, једни од последњих чувара искреног панк духа, истрајни борци за правду и истину, креатори бескомпромисног бунтовничког става.

Свој пут су започели 1979. године да би након неколико демо снимака 1981. године избацили албум првенац "Punks Not Dead" који је ударио темеље новог таласа панк звука и на тај начин правцу, па и целом покрету, дао нови ветар у леђа.

"The Exploited" су кроз каријеру доживели бројне турбулентне успоне и падове и због свог тврдог става често били на мети штампе, политичара и естаблишмента.

Међутим, ништа није могло да ућутка бунтовнике из Единбурга и њихова прича траје већ дугих 37 година, а данас их поред панк фанова широм света, пођеднако цене и поклоници метал, хардкор, као и рок звука.

Као специјални гости на концерту ће се појавити и амерички панк ветерани "The Casualties", чија популарност досеже светске размере и чије име се убраја међу најбитније панк бендове данашњице.

Свој стрит панк звук лансирали су 1990. и од тада су верни свом андерграунд убеђењу и принципу.

Ове године су објавили 10. студијски албум "Chaos Sound" и тренутно исти промовишу на светској турнеји.

Улазнице ће бити у продаји од 19. децембра: првих 100 улазница продаваће се по цени од 1.900 динара, у претпродаји улазнице ће коштати 2.500 динара, а на дан концерта 3.000 динара.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести