Смрт господина Голуже из Новог Сада сутра у Атељеу 212

БЕОГРАД: Нова представа "Смрт господина Голуже" Бранимира Шћепановића, у режији Патрика Лазића, премијерно ће у петак, 7. маја гостовати у Београду на сцени Атељеа 212.
Сирота Милева из Босне у нашој цивилизацији године 1878.
Фото: И. Прерадовић/ НП Суботица промо

У главној улози, као гост, појављује се првак Народног позоришта Сомбор - Саша Торлаковић, а уз њега играју Славица Вучетић, Катарина Марковић, Саша Латиновић, Кристина Савков, Слободан Нинковић, Иван Ђурић, Неда Даниловић, Драган Зорић, Вера Хрћан Остојић, Саша Стојковић, Марија Радованов и Алекса Илић.

Адаптација оригиналне приповетке је отишла даље у погледу да се та необична прича о човеку који долази као странац у малом место да на миру изврши самоубиство, представља као - ријалити програм.

Како наводи редитељ Лазић, према дефиницији, ријалити шоу је пројекат о обичним људима који су снимљени у стварним ситуацијама.

"Иако корене тог формата можемо да препознамо још 40-их година прошлог века, нови миленијум је време његове глобалне експанзије. Србија, са малим закашњењем у односу на свет, прихвата тај феномен који ће ускоро постати саставни део наше свакодневице, али и креатор исте", анализира редитељ.

Комад је рађен у копродукцији Позоришта младих, агенције “Беоарт” и Центра за развој визуелне културе.

Музику за представу урадио је Антоније Пушић, познатији као Рамбо Амадеус.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести