Закон заштитио аутора

Музичар Рамбо Амадеус добио је спор против издавачке куће Филм Данас, некадашње Комуне, због неовлашћеног коришћења његових ауторских дела на интернет страници Јутјуб, извештава Танјуг.

Привредни суд у Београду донео је пресуду за случај који је музички издавач и заступник аутора у Србији и региону Tin Dream Music покренуо пре две године против бивше Комуне за неовлашћено коришћење песама Антонија Пушића, познатијег као Рамбо Амадеус, на свом каналу у оквиру музичке платформе Јутјуб.

Како се наводи у образложењу пресуде, издавачка кућа од Антонија Пушића није добили сагласност за објављивање његових песама на интернету, упркос ранијем усменом договору између музичара и дискографске куће, када Јутјуб није постојао, па аутор није могао ни дати сагласност да се његова ауторска дела користе на тај начин, саопштава Tin Dream Music.

- Ауторска права су имовина као и свака друга. Драго ми је да је закон у тој области напокон постао јасан и недвосмислен, и да напокон штити аутора и његово дело - изјавио је Рамо Амадеус поводом пресуде.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести