Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZVEZDA POBEDOM PROTIV ČUKARIČKOG proslavila titulu

25.05.2024. 21:10 21:47
Piše:
Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su u poslednjem, 37. kolu Superlige Srbije savladali Čukarički na domaćem terenu rezultatom 4:1 i tako uveličali šampionsko slavlje.

U timu Vladana Milojevića je najraspoloženiji bio Piter Olanjinka, koji je bio dvostruki strelac, dok je prvenac u crveno-belom dresu postigao Naser Điga, a strelac je bio i Žan Filip Kraso, asistencije su upisali Ognjen Mimović i Aleksandar Katai.

Utakmica između Crvene zvezde i Čukaričkog je prva u istoriji srpskog fudbala u kojoj je sudijska trojka bila sačinjena od ženskih arbitara - Jelene Cvetković, Ivane Jovanović i Aleksandre Kostić, kojima je kapiten Zvezde uručio cveće u znak poštovanja.

 Slavljenički je startovao meč, a tim Vladana Milojevića je sporije ušao u utakmicu, da bi Čukarički došao prvi do gola u 16. minutu preko Rogana. Razdrmao je crveno-bele Knežević, kada se izborio za dobru poziciju u 26. minutu, te gađao dalji ugao Kaličanina sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Čukaričkog uspeo da sačuva svoju mrežu. Do izjednačenja je Crvena zvezda došla u 32. minutu, kada je viđena prelepa akcija. Kanga je dubinskim pasom u šesnaesterac pronašao usamljenog Mimovića, koji je bio nesebičan, te proigrao Pitera Olanjinku, a Nigerijcu nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu uz pomoć stative. Igrao se 36. minut kada je Kanga iz kornera uputio dobar centaršut, a nakon odbitka su na loptu natrčali Sremčević i Katai, ali nisu uspeli da zahvat loptu na željen način, te je golman gostiju uspeo da interveniše.

Nastavila je Crvena zvezda da napada i početkom drugog poluvremena, pa je u 50. minutu novim centaršutom Kanga sa levog boka dodao za Kataija, koji je visoko skočio i poslao loptu preko prečke. U 53. minutu je odličnu priliku imao Sremčević, kada mladi napadač nije uspeo da savlada Kaličanina. Dva minuta kasnije je Zvezda duplirala prednost. Sjajno je probio tada Katai po levom boku i uputio povratan pas na desetak metara od gola, gde je natrčao Piter Olanjinka, te levom nogom zakucao loptu u nebranjeni deo mreže.


Aleksandar Vučić prisustvovao na utakmici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je na utakmici između fudbalera Crvene zvezde i Čukaričkog i proslavi 35. šampionske titule crveno-belih.

Vučić je na stadion "Rajko Mitić" stigao u društvu mlađeg sina Vukana.


 U toku je bio 59. minut kada je ceo stadion bio na nogama da poslednji put pozdravi svog kapitena - Aleksandra Dragovića, dok je severna tribina skandirala njegovo ime, a u igru je tada ušao Nemanja Milunović, kome je takođe, oproštajni meč, kao i Kosti Nedeljkoviću, koji je u igru ušao umesto Viktora Radojevića.

 Novi dobar centaršut Kange iz slobodnog udarca i pokušaj Kataija, koji je završio preko gola viđen je u 62. minutu. Istakao se Glazer u 64. minutu, kada je na sjajan način intervenisao posle šuta Kovača. Pokušao je Knežević u 70. minutu da ugrozi gol Čukaričkog na proigravanje Mimovića, ali je bio izblokiran. Ponovo je sjajan bio Glazer, kada je u 74. minutu napravio sjajnu paradu i ponovo odbranio udarac Kovača. Do svog prvenca je došao Naser Điga u 79. minutu, kada je prelepo centrirao Kanga iz kornera, Milunović je nadvisio defanzivce gostiju, ali mu je šut glavom odbranio Kaličanin, dok je mladić iz Burkine Faso natrčao na odbitak i zakucao loptu u mrežu. Snažan udarac je uputio Kraso u 84. minutu sa dvadesetak metara, ali je novu odbranu upisao Kaličanin. Konačan rezultat je postavio Žan Filip Kraso u poslednjem minutu meča, kada je nakon sjajnog prodora, prelepo šutirao sa ivice kaznenog prostora i od stative poslao loptu u mrežu.

 Crvena zvezda je tako na najlepši mogući način stavila tačku na sezonu u kojoj je osvojila sedmu titulu, odnosno četvrtu duplu krunu u nizu.

Crvena zvezda - Čukarički 4:1 (1:1)

BEOGRAD: Stadion "Rajko Mitić". Gledalaca: 36.891. Sudija: Jelena Cvetković. Strelci: Olanjinka u 32. i 55, Điga u 79. i Kraso u 90. minutu za Crvenu zvezdu, a Rogan u 16. minutu za Čukarički. Žuti karton: Kanga (Crvena zvezda).

CRVENA ZVEZDA: Glazer, Mimović, Điga, Dragović (od 59. Milunović), Radojević (od 59. Nedeljković), Kanga, Knežević (od 78. Stamenić), Šljivić (od 82. N. Mituljikić), Olanjinka, Katai, Sremčević (od 59. Kraso).

 ČUKARIČKI: Kaličanin, Rogan (od 72. Đorđević), Serafimović, L. Subotić, Stanković, Sisoko, Kovač (od 84. Prokopijević), Milojević (od 46. Miladinović), Nikčević, Ergelaš (od 84. Stojanović), Melo (od 56. Tedić).

Standings provided by Sofascore
Autor:
Pošaljite komentar
CRVENA ZVEZDA, U SUBOTU PROTIV ČUKARIČKOG, PROSLAVLJA NOVU DUPLU KRUNU: ​​​​​​​U najavi sjajna atmosfera

CRVENA ZVEZDA, U SUBOTU PROTIV ČUKARIČKOG, PROSLAVLJA NOVU DUPLU KRUNU: ​​​​​​​U najavi sjajna atmosfera

24.05.2024. 17:21 17:25