Рецепт дана: Мафини од бундеве

Након кестена, бундева је најпопуларнији јесењи плод, подједнако укусна како у слатким, тако и у слатким јелима.
mafini bundeva
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 250 г брашна,

- 100 г белог шећера,

- 50 г смеђег шећера,

- пола кашичице соли,

- 2 кашичице цимета,

- 2 јајета,

- 50 г пиреа од бундеве,

- 1 дл отопљеног кокосовог уља,

- ванил шећер,

- прашак за пециво

Припрема:

1. Помешати брашно, шећер, прашак за пециво, со и зачине у чинији, па све промешати.

2. У другој чинији промешати јаја, пире од бундеве, кокосово уље и ванил шећер.

3. Улити мокре састојке у суве и све промешати док се смеса не хомогенизује. 4. У претходно загрејану рерну на 190 степени, па ставити мафине да се пеку неких двадетак минута.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести