Рецепт дана: Белгијски вафли

У питању је популарна посластица настала још у средњем веку, чији рецепт се одржао све до данас и притом додатно добио на популарности због лакоће припреме и бројних варијација.
vafli
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 355 мл топлог млека,

- 60 г отопљеног путера,

- 3 кашике шећера,

- прстохват соли,

- кашичица ваниле или рума,

- 2 већа јајета,

- 300 г брашна,

- 20 г густина,

- 1,5 кашичица сувог квасца,

- мало цимета

Припрема:

1. Умешати квасац, кашичицу шећера и топло млеко (никако не кипуће) и оставити 15 минута да се квасац активира.

2. Додати брашно и со, па све полако мешати кутлачом.

3. Потом додати јаја, једно по једно, путер, млеко и ванилу и цимет по жељи, па све сјединити.

4. Оставити тесто покривено на собној температури, док се не удвостручи у величини (око сат времена).

5. Пећи у калупу за вафле.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести