Рецепт дана: Белгијски вафли

Рецепт за апсолутно најфинији доручак у кревету или кад вам се једе нешто слатко. У оба случаја, предлог као створен за кишни дан.
vafli
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 400 г брашна,

- 3 кашичице прашка за пециво,

- ½ кашичице соли,

- 50 г шећера,

- 300 мл млека,

- 2 жуманцета,

- кашика екстракта ваниле,

- 100 г отопљеног путера,

- 4 беланцета

Припрема:

1. Загријати тигањ с поклопцем за припрему вафла.

2. Просејати суве намирнице, односно брашно, прашак за пециво, со и шећер, па их заједно ставите у једну посуду.

3. У посебној чинији помешати млеко, жуманца и екстракт ваниле, па је прелити преко сувих намирница и нежно умешати.

4. Смеси додати отопљени путер и наставити с лаганим мешањем.

5. Миксером истући снег од беланаца, па их полако умешати с осталим намирницама.

6. Улити део смесе у калуп за печење вафла и пећи док не добијете румене залогајчиће.

7. Послужити вафле топле са слатком павлаком, џемом, свежим воћем, медом или само с комадићем путера и шећером у праху. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести