Рецепт дана: Болоњезе из рерне

Ово јело је толико укусно да би се могло јести сваки дан. Припремање није компликовано, допушта и мало импровизације, те се слободно поиграјте састојцима.
bolonjeze
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 250 г шпагета,

- 450 г млевеног меса,

- главица лука,

- 400 г соса од парадајза,

- коцкица путера,

- 250 г свежег сира,

- 150 г сира за мазање,

- павлака,

- 150 г нарибаног сира,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Загрејати рерну на 180 стаепни и приставити воду за кување тестенине.

2. Скувати шпагете, али не до краја; нека остану мало тврђе.

3. Насецкати лук и динстати га док не постане стакласт, па додати млевено месо и пржити десетак минута.

4. Додати сос од парадајза, па динстати док се мало не редукује.

5. Посолити и побиберити по укусу.

6. Одвојити половину коцкице путера, па намастити ватросталну посуду, а затим додати половину шпагета.

7. Помешати павлаку, свежи сир и сир за мазање, па премазати преко шпагета. Додати преосталу тестенину и листиће путера, па млевено месо.

8. Пећи око пола сата, а 15 минута пре краја посути нарибаним сиром.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести