Рецепт дана: Ћуфте са туњевином

Једноставан, здрав и укусан оброк, у ком могу да уживају и они који баш нису неки љубитељи меса.
cufte
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 2 конзерве туњевине,

- главица црног лука,

- 3 чена белог лука,

- ½ струка празилука,

- 1 црвена паприка,

- 4 кашике презле,

- 2 кашике воде,

- кашика соја соса,

- ½ кашике парадајз пиреа,

- кашика сувог першуна,

- капичица густина,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Туњевину добро оцедите од уља, па јој додате ситно сецкано поврће.

2. Помешати соја сос са густином, парадајз пиреом и две кашике воде, па их додати смеси од туњевине и на крају све добро промешати.

3. Од добијене смесе формирати лоптице, уваљати их нежно у брашно и пржити у врелом уљу.

4. Ћуфтице пећи у рерни на 220 степени око 15 минута. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести